keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Onni on hassut vaatteetTasan ei käy kompensaatio: Joulun hauskin, helpoin ja palkitsevin homma on pukilla. Ja siitä vielä maksetaan.

Teininä heitin parina jouluna tutuille keikkaa pukinkamppeissa. Jos on taipuvainen ramppikuumeeseen niin tilanne on varsinkin aloittelijalle karmea. Normaali esitystilanteessa voi nolata itsensä, tehdä pientä hallaa esimerkiksi työnantajalleen tai vaivuttaa yleisönsä uneen. Joulupukkina voi aiheuttaa pysyviä traumoja lapsille, pilata kokonaisen suvun joulun ja muutenkin sössiä oikein kunnolla. Ei ihme että pukille maistuu muukin kuin pipari.

Auttaa kun muistaa että kukaan tuskin on ilkeä hassulle sedälle jolla on pussit täynnä lahjoja. Myöhemmällä iällä olen myös vihdoin turvautua siihen että pukki on niin vanha ja raihnainen, antaa lasten juosta. Ainakaan minulle ei ole jäänyt traumoja ja tuskin olen niitä aihteuttanut, päinvastoin se lasten pelon, innon, jännityksen ja riemun sekainen reaktio pukkiin on parasta Joulussa. Tänä vuonna jää valitettavasti väliin ja se on harmi.

Yksi parhaimpia joulumuistojani on tieliikenne jouluaattona, joka toista autoa ajoi punahuppuinen mies, ja kollegiaalisesti moikkailimme toisillemme. Hyvää joulua pukeille!

Ei kommentteja: