lauantai 5. maaliskuuta 2011

Pää kainalossa työnhakuun mars

Kansaneläkälaitos tekee omaan osansa postmodernin tekotaiteen saralla:
Sairauspäivärahalla on tarkoitus korvata ansionmenetystä alle vuoden kestävän sairauden aikana. Jos sairautesi jatkuu yli vuoden, voit hakea työkyvyttömyyseläkettä. Jos työkyvyttömyyseläkehakemuksesi käsittely on kesken tai se on hylätty, voit hakea työttömyysetuutta, jos olet edelleen työkyvytön etkä voi palata työhösi. Tällöin sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon.

Ja siis ilmeisesti sitten niin että jos on työkyvytön niin pitää osoittaa työhalukkuutensa osallistumalla erillaisiin aktivointitoimiin, koska näin osoitetaan työkyky. Jota ei siis tosin ole.

Näin bitti-ihmisenä, mikä siinä olisi ongelma jos ihmiset nyt vaan olisivat joko työkykyisiä tai työkyvyttömiä ja järjestelmät toimisivat sen mukaan? Jälkimmäisen happotesti on se että onko sellaisessa kunnossa että joku palkkaa, mistä muuten seuraa semmoinen jännä juttu että terveys on suhteellista siinä kuin muutkin vaatimukset.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinniin, mutta siis niinniin. Jos vaan on joku, joka on työkyvytön, ja palaa takaisin työelämään, niin koko järjestelmä on susi. Ja siis byrokraatit on ymmärtänyt predikaattilogiikan väärin. Vastaushan on: musta joutsen.