Ylikunnallinen elin päättäisi etenkin maankäytöstä ja liikenteestä. Keskitettyjen päätösten tarkoituksena on estää seudun hajautuminen ja jakautuminen hyviin ja huonoihin alueisiin...
Metropolihallinnolla paikattaisiin sitä, että kuntaliitosten toteuttaminen pääkaupungin ympärillä on vaikeaa. Varsinkin Helsingin ja Espoon yhdistyminen näyttää epätodennäköiseltä...
Vaaleilla metropolihallintoa ei kuitenkaan valittaisi, sillä kuntaministeri ei halua uutta hallintoporrasta kuntien ja valtion väliin.
No millä ne edustajat sitten valitaan jos ei vaaleilla, arvalla? Ensi viikon metrolihallinnon kokouksessa äänivaltaa käyttävät vasenkätiset henkilöt joidenka sosiaaliturvatunnuksen viimeinen numero on alkuluku, jäämme odottamaan jännityksellä mitä he ovat mieltä Etelä-Sipoon kaavoituksesta.
Oletettavasti ko. metropolihallinto ei myöskään saa verotusoikeutta, koska kokoomuksen mielestä verotusoikeus johtaa veroihin ja verot on pahuuden ydin, joten sen lisäksi että hallinnolla ei ole mandaattia tai suoraa demokraattista valvontaa, sillä ei myöskään ole rahaa. Tolkku ehdottaa Miss Suomi -kilpailijoita vuosittain vaihtuvaksi valtuustoksi, maailmanrauha etenee.
3 kommenttia:
Kaupunginosatason demokratia saattaisi itseasiassa toimia arpomalla ihan hyvin. Ainakaan ei olis aina ne täsmälleen samat tyypit siellä narisemassa.
Jos ei tule verotusoikeutta, tämä on taas yksi turha kosmeettinen toimenpide ja uskoni Suomeen ottaa askeleen takapakkia. Vaihtoehtona tietysti kuntaliitos, mutta siihen ei mitä ilmeisimmin löydy munaa hallitukselta, kun kaiken pitäisi syntyä vapaaehtoispohjalta.
Niin. Koko uudistusta tehdään siksi että yhteistyö vapaaehtoispohjalta ei toimi, joten tietenkin uudistus tehdään vapaaehtoispohjalta...
Lähetä kommentti