maanantai 23. marraskuuta 2009

Miten niin maata ei enää valmisteta?


Rasittavana besserwisserinä, ja muutenkin turhan räksyttäjänä, joudun valitettavasti luonteeni vastaisesti toteamaan että KSV:n Itäkeskuksen uusi kaava on oikein hyvä. Siis en keksi siitä mitään vikaa. No ehkä ne kaksi päällekkäistä liikenneympyrää.

Citymarket ja sen valtava parkkipaikka puretaaan, Itäväylää katetaan. Uuttaa kerrosalaa vajaa 100 000 kerrosneliötä. Kyseessä on ensimmäinen osa hankkeesta jossa Itäväylä katetaan ja päälle rakennetaan yhteensä noin 300 000 kerrosneliötä lisää, eli samaa suuruusluokkaa kuin Keski-Pasila.

2 kommenttia:

Otso kirjoitti...

Jos jotain muutakin huomautettavaa haluaa keksiä, niin varsinkaan tuossa kokonaistarkatselussa korkeita asuintorneja ei ole yritettykään sjoittaa metroasemien läheisyyteen, mihin tornit luontevimmin sopisivat. Nythän niitä on juuri metroasemien puolivälissä paljon.

En kyllä tiedä, olisiko sitä realistisesti voinut juuri paremminkaan tehdä. Ja turhan harvassa olevat asemat ovat metrojärjestelmän piirre, siitä ei pääse mihinkään.

Tuota havainnekuvaa katsoessa kyllä uimahallin päällä olevan asuinalueen tiivistämistarve on lähes tuskaisen ilmeinen.

Teemu kirjoitti...

Kyseessä on vasta ensimmäinen vaihe, eli se metroaseman vierusta tehtäneen myöhemmin, ja nuo talot on kuitenkin alle sadan metrin päässä. Mutta noin yleisemmin, minuakin vähän mietityttää kävelymatkat tuon koko valtavan korttelin päästä toiseen, ajattelen lähinnä sitä Kauppakartanonkadun vartta. Tuo alkaa olla jo niin iso kompleksi että se vaatisi melkein sisäistä joukkoliikennettä.